• css image gallery

LPK: DE VERPLICHTE LAADKLEPKEURING

Voor vele bedrijfsauto’s is het een essentieel onderdeel, de laadklep. Dagelijks wordt deze intensief gebruikt door de chauffeur. Maar weet u ook hoe u deze laadklep moet onderhouden en moet laten keuren?

Verplichte keuring van de laadklep 
Net als de bedrijfsauto is de laadklep onderhevig aan slijtage en deze moet daarom onderhouden worden. Een defect aan de laadklep kan immers voor vertraging voor uw vracht zorgen, maar het kan ook tot onveilige situaties voor uw chauffeur leiden. Om deze reden is het keuren en onderhouden van de laadklep verplicht volgens de Arbo-wet. Het is immers de zorg van de werkgever dat uw werknemers veilig hun werk doen. Hiervoor moet u dan ook minimaal 1x per jaar de laadklep laten keuren door een officieel keuringsstation. Wij zijn een Erkend BOVAG laadklepkeurstation en kunnen uw laadklep keuren en onderhouden.  


Eisen van de laadklep
Samengevat moeten de volgende werkzaamheden aan uw laadklep verricht worden:  
- Regelmatig doorsmeren
- 1x per jaar LPK (Laadklep Periodieke Keuring)
- 1x per 2 jaar een beurt

Onderhoud van de laadklep
Naast de LPK moet de laadklep ook onderhouden worden middels een beurt. De beurt voeren wij eens per 2 jaar gelijktijdig met de LPK uit. Zo heeft u zo weinig mogelijk stilstand van uw voertuig. Tijdens deze beurt smeren we onder andere de laadklep door, verversen we de hydraulische olie en wordt het filter vervangen. Hoe vaak u de laadklep moet doorsmeren is afhankelijk van de frequentie van gebruik van de laadklep. Hierover kunnen wij u nader informeren, neem hiervoor contact op. 

Laadklepkeuring bij Doolaard
Wij dragen het erkende BOVAG keurmerk voor het mogen uitvoeren van laadklepkeuringen. Wanneer u bij Doolaard Bedrijfswagens de LPK laat uitvoeren weet u dat voldaan is aan de volgende eisen:

- De laadklep wordt gekeurd bij een erkend laadklepkeuringsstation
- De laadklep wordt gekeurd door een erkende keurmeester die daarvoor is opgeleid
- De laadklep voldoet aan alle gestelde eisen voor veiligheid
- U ontvangt een officieel keuringsrapport met alle gestelde eisen en de goedkeuring  
- De laadklep krijgt een keurmerk door middel van een sticker

Bewaren van het keuringsrapport
De laadklep krijgt na de keuring een sticker met een uniek nummer dat correspondeert met het nummer op het keuringsrapport. Dit document moet goed bewaard worden, dit is immers het bewijs dat uw laadklep aan alle veiligheidseisen voldoet. Er kan altijd naar dit document gevraagd worden bij controle. Tevens is dit een belangrijk document voor uw verzekeringsmaatschappij. Bewaar uw keuringsbewijzen dus zorgvuldig. 

Doolaard Bedrijfswagens, uw ‘one stop shop concept’
Uw laadklepkeuring kunt u altijd combineren met bijvoorbeeld de APK, beurt of bandenservice. Zo wordt het een goede gewoonte, wordt de LPK niet vergeten en heeft uw voertuig minimale stilstand. Maak vandaag nog een afspraak en laat uw laadklep keuren. 

CONTACT


Heeft u interesse in onze camerasystemen en wat voor uw bedrijfsauto de mogelijkheden zijn? Wij geven u graag meer informatie.


Neem direct contact op via 010 - 2 313 313 of laat uw gegevens achter. Contact